Archivo del blog

 GALÍCIA

Va al metge 26 vegades, li diagnostiquen lumbàlgia i mor de càncer

No es van adonar que la dona tenia càncer de pulmó fins que li van fer l'autòpsia i ara condemnen la Xunta de Galícia a indemnitzar la família

RedaccióActualitzat

La família d'una dona gallega rebrà una indemnització de 20.000 euros de la Xunta de Galícia per una negligència del servei públic de salut. La pacient, de 56 anys i de Ponteareas, va anar al metge en 26 ocasions perquè tenia dolor, però només li van diagnosticar lumbàlgia. Resulta que tenia càncer de pulmó, però no se'n van adonar fins que li van fer l'autòpsia.

Els fets van passar el juliol del 2015, quan la dona es va començar a queixar reiteradament del mal que li feia el tòrax. Va fer consultes mèdiques durant tres mesos, però li van dir que prengués analgèsics perquè li resoldrien els problemes d'esquena, segons ha informat La Voz de Galicia.

A banda del CAP de Ponteareas, també es va adreçar a altres centres sanitaris, entre els quals el Complex Hospitalari de Vigo. Allà li van fer una radiografia de tòrax per comprovar l'estat de la columna, però no li van trobar lesions i no li van fer cap més prova. Dies després, un traumatòleg li va diagnosticar una discopatia i li va receptar altres medicaments.

La dona va anar a urgències en quatre ocasions, tant a l'hospital com al CAP. Mai no li van diagnosticar el que realment tenia: un càncer de pulmó que havia fet metàstasi en diversos òrgans i ja estava en estadi IV. Va morir a casa el setembre del 2015.

La família demanava 80.000 euros

Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Galícia ha condemnat el Servei Gallec de Salut, Sergas, per la mort de la dona. La Xunta de Galícia haurà de pagar 10.000 euros al vidu i 5.000 euros més a cadascun dels fills que tenia la dona, més els interessos dels últims set anys.

La indemnització és en concepte de danys morals. La família havia sol·licitat una compensació més alta, de 80.000 euros.

L'alt tribunal gallec ha sentenciat que el Sergas no li va fer les proves necessàries que potser li haurien donat alguna oportunitat de sobreviure. A banda de la radiografia, diu la sentència que s'hauria d'haver fet un estudi amb "tècniques més precises, com ara un TAC, per descartar altres patologies".

Amb tot, els pèrits consideren que si s'hagués fet un diagnòstic correcte tampoc no hi hauria hagut garanties de poder-li salvar la vida.

  

 https://rdnoelturismo1g.blogspot.com 
+ de 100.000 personas reunidas en Itaewon área que rodea a Itaewon-dong Yongsan-gu Seúl Corea del Sur    
156 muertos jovenes media 20 años 22 extranjeros +100 heridos