Archivo del blog

Un canvi abans d'operar multiplica les possibilitats de curar un càncer de pulmó letal

L'administració de quimioimmunoteràpia abans d'operar un càncer augmenta d'una forma significativa la taxa de supervivència dels pacients

Redacció  
 
TEMA:
 
CÀNCER

El càncer de pulmó és molt letal. Actualment, només un 15% dels pacients sobreviu més de cinc anys. Al cap de tres anys és un 30%. Un equip d'investigadors del Grup Espanyol del Càncer de Pulmó (GECP) ha provat amb èxit un canvi abans d'operar el tumor que dobla les possibilitats de curació dels pacients.

La investigació, publicada a la revista The Lancet Oncology, ha permès descobrir que l'administració de quimioimmunoteràpia abans d'operar un càncer augmenta d'una forma significativa la taxa de supervivència dels pacients. L'estudi "Nadim" obre la porta a un canvi en l'abordatge terapèutic dels tumors de pulmó quan es troba en estadis intermedis.

Els resultats doblen la supervivència actual dels pacients amb el tractament tradicional per tractar aquest tipus de tumors (quimioteràpia després de la cirurgia). L'estudi s'ha centrat en els pacients amb càncer de pulmó en estadis intermedis (aquells que poden ser operats, però en els quals el tumor ja s'ha disseminat).

Les dades són esperançadores: el 89,9% dels pacients inclosos en l'estudi va sobreviure als dos anys i un 77% no va tenir progressió de la malaltia en aquest període. Un 63,4% dels pacients va tenir una "resposta patològica completa", és a dir, que no hi havia rastre del tumor als teixits.

Segons el doctor Mariano Provencio, president del grup i investigador principal, "aquestes taxes suposen gairebé el doble de supervivència del registrat fins ara amb l'abordatge tradicional".

"Suposa tornar curables tumors potencialment i majoritàriament letals."


Un tractament segur

L'estudi "Nadum" també conclou que aquest esquema de tractament "és segur". Segons el GECP, els efectes secundaris "només es van donar en el 30% dels pacients i no van interferir en la cirurgia posterior".

Els investigadors consideren, a més, que aquesta estratègia proporciona una protecció extra al pacient, ja que permet que el cos tingui una resposta antitumoral més forta i desenvolupi una memòria immune que protegeix a llarg termini.


Canvi de perspectiva

El Grup Espanyol del Càncer de Pulmó destaca que l'estudi suposa un canvi de perspectiva sobre la investigació de la malaltia. Fins ara, segons Provencio, les investigacions "s'havien focalitzat en fases avançades del tumor i els últims 20 anys no hi havia hagut cap avenç".

Ara, l'estudi s'ha centrat en els casos intermedis, que són el 20% dels casos.

"L'estudi 'Nadim' és la primera investigació a nivell mundial que ha analitzat els beneficis de viabilitat, seguretat, eficàcia i supervivència d'administrar quimioimmunoteràpia abans de cirurgia a pacients amb càncer de pulmó en estadis inicials o localment avançats."

  

 https://rdnoelturismo1g.blogspot.com 
+ de 100.000 personas reunidas en Itaewon área que rodea a Itaewon-dong Yongsan-gu Seúl Corea del Sur    
156 muertos jovenes media 20 años 22 extranjeros +100 heridos