Archivo del blog

 Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons 

Instruccions per interactuar amb el player
0 seconds of 1 minute, 38 secondsVolume 90%
Telenotícies
Un nou fàrmac en estudi podria suposar un canvi de paradigma per al càncer de cervell més agressiu
Aquest vídeo és per tots els públics
 
Durada de00:01:38
BARCELONA

Avenç contra el tumor cerebral més agressiu, amb un nou fàrmac basat en la immunoteràpia

Investigadors del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia han desenvolupat un nou tractament contra el glioblastoma

Mònica Bertran Brancós

El glioblastoma és el càncer de cervell més freqüent i té un pronòstic complicat. Es diu que és un tumor fred, perquè no està inflamat, cosa que fa que la immunoteràpia fins ara no hagi funcionat. Però ara s'ha desenvolupat un nou fàrmac, un anticòs biespecífic, que ha demostrat bons resultats, i ja es parla de canvi de paradigma.

Joan Seoane, professor d'ICREA i director de recerca traslacional del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia, explica com actua:

"Per un costat, agafa les cèl·lules del sistema immunitari, que en aquest cas són les cèl·lules T, per l'altra, s'enganxa al tumor, a una mutació molt concreta que té aquest tumor, i fa que la cèl·lula immunitària i el tumor estiguin molt junts, de manera que la cèl·lula immunitària pot matar el tumor."

Només ataca les cèl·lules cancerígenes i no les sanes, precisament, perquè necessita que tinguin la mutació del gen EGFR. Només el 25% dels glioblastomes tenen aquesta mutació; per tant, en la resta, no funciona. "Sabem que no és massa", reconeix Seoane, "però almenys en aquesta població hi haurà una resposta bona".
 

La investigació s'ha fet amb tumors reals 

De moment, els estudis, fets per l'Institut d'Oncologia de Vall d'Hebron, són molt preliminars, de laboratori, però els científics tenen molta confiança en els resultats perquè la recerca s'ha fet amb mostres reals.

"Agafem la mostra del pacient i la posem en cultiu, però és que també agafem les cèl·lules del sistema immunitari del mateix pacient que ha donat el tumor i les posem juntes per veure com actuen."

Aquest sistema, explica Joan Seoane, els acosta molt a la realitat. De fet, els resultats han estat tan bons, que ja està en marxa un assaig clínic per testar el fàrmac ja en humans.

Trobar medicaments que funcionin per a aquest tipus de càncer cerebral, el glioblastoma, urgeix. És un dels càncers més agressius de tots, el tumor de cervell més freqüent, amb 250 diagnòstics anuals a Catalunya, i amb una esperança de vida molt limitada, perquè els tractaments actuals són poc efectius.

 

ARXIVAT A:
SALUTCÀNCER

  

 https://rdnoelturismo1g.blogspot.com 
+ de 100.000 personas reunidas en Itaewon área que rodea a Itaewon-dong Yongsan-gu Seúl Corea del Sur    
156 muertos jovenes media 20 años 22 extranjeros +100 heridos